از شایعهسازها سند مطالبه شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ ماهها قبل از شروع جنگ، مطالبات بسیار زیادی توسط مردم از دستگاههای مسئول برای روشن شدن صحت یا نادرستی ادعاهای تنشزا توسط افراد شناخته شده وجود داشت تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز در دستوری صریح فرمودند: امنیت روانی از جمله حقوق عمومی است و دستگاه قضائی باید از نگران کردن و تخریب ذهن مردم بهوسیله شایعات و اظهارات دروغ و هراسافکنِ افراد مشخص یا نامشخص در رسانهها و فضای مجازی جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید
دستگاههای قضائی و امنیتی کشور همواره با قانونمندی و احساس مسئولیت بالایی در این زمینه نقشآفرینی کرده و حافظ امنیت و آرامش روانی و اعتماد مردم بودهاند ولی به هر حال تداوم و تکثر ادعاهای تنشزای بدون سند و دروغ که اعتماد عمومی را هدف قراردادهاند نشان میدهد، سود و فایده سیاسی و جناحی و بعضاً اقتصادی دروغ پراکنیها برای افراد و جریانهای خاص، هنوز به ضرر و هزینهاش برای آنها میچربد و عملاً بازدارندگی لازم وجود ندارد.
طرح دشمن در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برای ایجاد شکاف و نفرت در میان جامعه با ابزار بمباران دروغ و شایعه، مشخص کرد دروغپراکنیها برای ایجاد بیاعتمادی در سالهای اخیر تا چه میزان در ایجاد توهم فراهم بودن زمینه تهاجم نظامی به ایران موثر بوده است.
دستگاههای مسئول مانند قوه قضائیه و نهادهای مسئول از افراد منتشرکننده ادعاهای بیاساس و دروغ، به صورت علنی و رسانهای و در منظر افکار عمومی مستندات لازم را برای اثبات ادعا در یک مهلت مشخص مطالبه کند و در صورت ناتوانی فرد از ارائه سند، به شکل بازدارنده و متناسب مجازات لازم را اعمال کند. در این صورت فرد یا رسانه دروغپراکن نمیتواند برخورد با خودش را ناشی از افشاگری قهرمانانه جلوه داده و با مظلومنمایی کاذب از خود باز هم افکار عمومی را فریب دهد.
البته این موضوع هم بدیهی است که وقتی مطرحکننده یک دروغ بزرگ بدون هیچ عواقب ملموسی همچنان به فعالیتهای رسانهای و خبرپراکنی خود ادامه بدهد، عملاً افکار عمومی متقاعد میشود که یحتمل ادعاهای قبلی او درست بوده و همین موضوع عملاً مکمل و تثبیتکننده شایعات، گسترشدهنده بیاعتمادی و نفرت و نهایتاً ایجاد اشتباه محاسباتی برای دشمن میشود.
انتهای خبر/